fredag 4 december 2009

Min fina och duktiga dotter....


Min fantastiska dotter på 11 år lagade Pernilla Wahlgrens middag alldeles själv!!Hon är sååååå noggran och verkligen duktig och det var den godaste kyckling jag har ätit!
Såg ni Pernilla W program?Julmustsåsen var helt fantastiskt gooooooooooooood!!Vi nästan drack den!ha ha

Här kommer receptet om ni blir sugna på att laga den....

Antal portioner: 4


Färdigt på: 1 tim

Ingredienser

Kyckling4 4 st kycklingfiléer4 4 cm färsk ingefära, tunt skivad1 1 kruka rosmarin, grovt hackad1
1 msk olivolja0.5 0.5 tsk salt0.5 0.5 tsk svartpepparRotfrukter2 2 st palsternackor, skalade,

delade i bitar2 2 st morötter, skalade delade i bitar4 4 st potatisar, delade i bitar2 2 st rödlökar,

klyftade1 1 kruka timjan1 1 kruka rosmarin0.5 0.5 tsk salt0.5 0.5 tsk svartpepparJulmustsås4

4 dl crème fraiche4 4 dl julmust2 2 st hönsbuljongtärningar2 2 tsk färsk ingefära, riven2 2 tsk

färsk rosmarin, hackad2 2 msk äkta kinesisk soja

Gör så här

1. Kyckling: Sätt ugnen på 200 grader. Snitta upp kycklingfiléerna på längden, vik upp den övre delen och lägg i skivad ingefära och grovt hackad rosmarin. Salta och peppra. Vik tillbaka övre delen och ringla olivoljan över. Lägg ner kycklingfiléerna i mitten på en stor ugnsfast form.

2. Rotfrukterna: Lägg alla rotfrukter samt löken i en stor skål. Häll över olivolja, färska örter, salt och peppar. Blanda runt så att oljan täcker alla grönsaker. Lägg grönsakerna runt kycklingen i formen. Ställ in formen i ugnen i 30-40 minuter eller till kycklingen är genomstekt och rotfrukterna mjuka.

3. Julmustsås: Blanda crème fraiche, julmust, buljongtärningar, ingefära, rosmarin och soja i en kastrull. Låt såsen puttra i 5-10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar